Bromölla

Nu har jag anlänt till Bromölla. Denna lilla stad ligger två och en halv mil från Kristianstad och en mil från Sölvesborg. Det är nära till städerna i Skåne. Inte som i norr då man kan få åka många mil till närmsta stad.

Per Albin Hanssons gata

Igår anlände jag med bil till deras hus. De bor centralt, inte alls långt ifrån Ifötorget. Parkeringen var snabbt ordnad då de har stor garageplats. Det var soligt och fint när jag kom. Eftersom jag kört en bit och kände för att röra på mig så vi gick en sväng runt stan och kikade. Vi gick längs med Per Albins gata och det fick mig att undra om den gamle statsministern har anknytning till orten. När jag kollade upp saken lite senare så kunde jag läsa att han föddes i Malmö. Ja, man kan ju konstatera att det är i Skåne i alla fall.

Att vår Allsångs-fågel Sanna Nielsen kommer härifrån, det visste jag sedan tidigare. Läste någonstans om att hon eventuellt också ska få en gata uppkallad efter sig. Det vore ju trevligt att ha en egen gata. 

Bromölla är en fin liten stad och har nära till både havet och insjön Ivösjön. Det bor nästan 10.000 invånare här och det är en trivsam känsla i stan. Kommer definitivt att komma tillbaka hit.

Inte lottlös i Bromölla

Att bila till Bromölla var enkelt. Det är E22 som passerar orten, liksom Sölvesborg och Kristianstad. Man kan även ta sig hit med tåg. Vi passerade stationen på vår promenad och där slog vi oss ner och tog en varsin glass i solen. Min släkting hittade en Bingo-lott på marken. Det måste vara ett tecken. Vi sparade den, jag köpte en till och så ska vi spela på lördag. Jag är ingen storspelare annars men om man hittar en lott är det nästan straff på att inte använda den.

Ett tåg anlände och glada passagerare klev ut ur vagnarna, skönt att vara framme. Jag gillar den känslan. Bromölla är dock ingen slutstation så tåget fortsatte vidare. Det är härligt med tåg, det är nästan mitt favoritfärdmedel. Bil är dock väldigt bekvämt då man är total herre över sin egen tid. Ingen annans tider att passa. 

Bilfärden landet runt har verkligen fått mig att se många fina sidor av vårt avlånga land och jag uppskattar verkligen att få resa runt och ta in allt detta. Nu börjar jag dock få viss hemlängtan. Borta bra men hemma bäst! En klyscha, ja, men det är ju faktiskt sant.

Tack för den här gången fina Bromölla, kommer snart tillbaka!