Jag hoppas att alla har haft en bra sommar med bad, sol, resor och ledighet. Jag har mestadels tagit det väldigt lugnt och främst rest runt lite i Sverige. Efter gymnasiet flyttade många av mina vänner till andra städer för att plugga, men det är först under våren och sommaren som jag äntligen har haft tid att besöka dem. En av mina vänner pluggar till exempel i Eskilstuna, vilket inte är en så jättelång resa för mig. Trots det är det alltså först nu i dagarna som jag besökte honom. I och med detta tänkte jag tillägna inlägget åt Eskilstuna och några platser vi besökte där.

Eskilstuna - eller "E-tuna"

På vandring i Kents hemstad

Jag är ett stort Kentfan, så för mig var det en självklarhet att få bli guidad runt lite i deras fotspår, då de ju kommer från Eskilstuna. Hagnesta Hill (bostadsområde) var ett givet stopp, liksom de gamla skolor som några av medlemmarna har gått på. ”Grönan” och ”Max 500 kg” var andra platser vi besökte.

Det kändes som att få vara en del av Kents historia, vilket nästan gjorde mig lite rörd till och med. Jag kanske inte ens behöver nämna att Kents musik spelades varm både på ditvägen och hemvägen, liksom under tiden jag var där.

Mälardalens högskola i Eskilstuna

Ett annat stopp var den högskola som min vän pluggar vid – Mälardalens högskola. Han skulle egentligen mest lämna tillbaka lite böcker, men för mig var det kul att få se var hans håller hus om dagarna. Högskolan finns även i Västerås, och här kan du till exempel studera ekonomi, teknik, lärare samt hälsa och välfärd.

Min vän studerar ekonomi och trivs hittills mycket bra på skolan. Staden brukar han nog säga känns lite väl liten, men också ”grå och trist”, vilket man också kan utröna från Kents låttexter om staden. Jag vet inte om det är något man har inbillat sig ”tack vare” Kent eller om det faktiskt är så? Jag trivdes faktiskt mycket bra i staden under de få dagar jag var där.

Tre olika parker

Säga vad man vill om Eskilstuna, men fina och härliga parker har de i alla fall! Vi hann med picknick och lite häng i tre olika parker; Eskilsparken med alla dess träd, den stora Stadsparken samt den nyare Nybroparken.

Favoriten bland dessa är nog Eskilsparken, men jag tyckte om dom alla tre. Parkhäng är överlag något jag tycker mycket om, så det passade mig bra.